Forside Instruks til forfattere Forberedelse til lægebesøg Kontakt Nyhedsbrev Præsentation Links
    
  » Nyrekræft » Lægefaglig information
Print side   Tilføj til favoriter   E-mail side 

Lægefaglig information om nyrekræft

Ca 590 patienter får nyrecancer om året. Sygdommen er dobbelt så hyppig hos mænd som hos kvinder. 65% af patienterne er over 50 år, når sygdommen opdages. Rygning, overvægt, nyresvigt og visse gensammensætninger antages at være medvirkende årsag til udvikling af nyrecancer. Langt de fleste svulster i nyrerne er ondartede dvs cancer. Den hyppigste nyrecancer kaldes renalcelle karcinom. Det hyppigste tegn på nyrecancer er blod i urinen. Ofte opdages nyrecancer i forbindelse med røntgenundersøgelser, der udføres i undersøgelse for andre sygdomme. De hyppigste undersøgelser ved nyrecancer er almen lægevurdering, blodprøver og røntgenundersøgelse i form af urografi eller CT-urografi.

Når sygdommen opdages har sygdommen spredt sig til andre dele af kroppen hos 20% af patienterne. Det er ikke altid, at man kan finde ud af, hvortil sygdommen har spredt sig, men 95% af spredningerne viser sig inden for 5 år efter, sygdommen er blevet påvist.

Mulige behandlingsformer er 1): operation, hvor nyren fjernes enten ved kikkertoperation (se patientberetning andet steds på hjemmesiden) eller ved åben operation via større operationssnit 2): varmebehandling, 3): frysebehandling, 4): medicinsk behandling med stimulation af immunsystemet eller med tabletbehandling 5): observation uden aktiv behandling.

Kontrol varierer lidt afhængigt af behandlingssted. Er man uden tegn på tilbagefald af sygdommen 5 år efter den indledende behandling, vil kontrol på hospitalet vanligvis blive afsluttet

Patienter med kræft skriver til andre patienter med kræft


Privacy statement   Copyright © Svaneklinik - All Rights Reserved.

CMS - Content Management System by Media2.